Offsetni tisak

Ukoliko niste grafičar geek kao I mi, vjerovatno Vam nije poznat proces offsetnog tiska. Ukoliko ste znatiželjni I voljeli bi znati više, pogledajte ovdje.

Nama se CMYK davno uvukao pod kožu I ako imate želje I vremena za naučit više o samoj tehnologiji, vjerujte nam lako I Vi možete postati zaljubljenik u proces tiska. Alfacommerce je mala offsetna tiskara koja posjeduje 2 tiskarska stroja. Dvobojni Heidelberg u formatu B2 i GTO malog SRA3 formata.

Offsetni tisak koristimo ukoliko su nam veće naklade ili je potrebno otisnuti zahtijevniji grafički proizvod (knjiga, časopis itd.) Iako digitalni tisak uvelike preplavljuje tržište, još uvijek zaostaje za offsetnim tiskom u smislu optimalizacije kvalitete, naklade pa samim time I cijene grafičkog proizvoda. Mi volimo velike naklade, a vi ih volite jer što je veća naklada manja je pojedinačna cijena traženog proizvoda.

Grafički dizajn

Biti dizajner nije nimalo lako, ukusi su različiti I svatko vjeruje da je njegov vlastiti stil I vizija najbolja. Dobar dizajner zna osluškivati želje I potrebe svoga klijenta, ali isti tako ponuditi mu najbolje idejno I vizualno rješenje. Dobar dizajner je potkovan tehničkim znanjem I poznaje grafičku tehnologiju.

Alfacommerce nudi usluge grafičkog dizajna, od početne ideje do potpune realizacije grafičkog proizvoda. Uz kavicu ćemo se dogovorit o Vašim željama I potrebama, te ih pretvoriti u mala grafička remek djela. Danas kada je gotovo sve digitalno I virtualno, pravi grafičar zna uživati u konkretnom proizvodu svoga rada. Mi bi rekli da internet nikad nemože zamijeniti miris tek tiskane knjige. Dizajn je igra, ali prvenestveno mora biti funkcionalan, čitak, imati svoju svrhu I ciljanju publiku.

Digitalni tisak

Digitalni tisak je u našoj tiskari donio pravi boom. Danas naši digitalni strojevi ozbiljno konkuriraju offsetnom tisku. Digitalci su donjeli već neke dobro poznate mogućnosti u odnosu na offsetni tisak. Imaju mogućnost personaliziranog I varijabilnog tiska, tiska u malim nakladama, a na našem Versantu možemo Vam ponudit visoko kvalitetan otisak. 

Na digitalcu postoji mogućnost otiska široke palete grafičkih proizvoda – od letaka različitih formata, brošura, plakata, kuverti itd. U svakom slučaju sljedeći korak nakon tiska je proces dorade.

CTP – izrada offsetnih ploča

U procesu offsetnog tiska nakon grafičkog dizajna I pripreme materijala za tisak slijedi korak izrade offsetnih ploča. Za one znatželjne više o istoj tehnologiji možete pročitati ovdje.

CTP uglavnom koristimo za vlastite potrebe I izradu offsetnih ploča, ukoliko imate potrebu za istim slobodno nas kontaktirajte.

Proces dorade

Dorada je završna faza u izradi grafičkog proizvoda. Alfacommerce omogućava različite vrste uveza I finalne dorade tiskanih materijala.

Kroz taj zadnji korak, grafički proizvod poprima svoj završni finalni oblik. Redovito ulažemo u svoj doradni proces. Tako da posjedujemo nekoliko različitih strojeva koji nam omogućavaju kvalitetne doradne procese.